Tekstil işinden ayrıldıktan sonra beldede 40 dönüm arazi kiralayarak organik çilek üretimine başlayan 50 yaşındaki Salih Akaya, “2012 Kasım ayında üretimine başladığım tarladan günde 3 ton ürün toplatarak İzmir ve İstanbul pazarına sevk ediyorum. Altınova yel değirmeni mevkiinde bulunan çilek tarlasında toplam 160 bin çilek fidesi bulunuyor. 1 fide sezon boyunca 2 kilo ürün veriyor. AB standartlarına uygun üretilen Altınova çileğine Avrupa’dan büyük talep gelmesine rağmen, İzmir ve İstanbul pazarlarından da rağbet var. Ürün yetiştiremiyoruz. Dalından koparıldıktan sonra 5 gün dayanan çileğimiz tezgahta 4,5-5 liradan alıcı buluyor. Avrupa’dan gelen taleplere ancak iki misli dönüme çıkarmayı düşündüğüm yeni ve bu kez kapalı seracılık tarzı çilek üretimi sonrası cevap verebilirim. Şu an ancak iki büyük vilayete ürün yetiştirebiliyoruz” dedi.
Bu arada çilek üretimi Altınovalı ev hanımlarının yüzünü güldürdü. Fazla iş imkanı bulunmayan beldede çilek toplayarak ek gelir kazanıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder