5 Temmuz 2013 Cuma

Minik basketbolcular şampiyon oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalıkgücü Belediyespor Kulübü bünyesindeki minik basketbolcular Körfez Şampiyonu oldu. 

BAL liginde şampiyon olup, 3. lige yükselmeyi başaran Ayvalıkgücü Belediyespor, basketbolda da minik sporcularla şampiyonluk kupasını müzesine götürmeyi başardı. Minik Erkek Ligi Körfez Grubunda yer alan Ayvalıkgücü Bld.Spor Kulübü namağlup Şampiyon oldu. 10 maçta hiç yenilmeyen takım tüm rakiplerini farklı skorlarla mağlup etmesiyle kolay kolay elde edilemeyecek bir başarıya imza atan Ayvalıkgücü Belediyespor’lu 2001-2002 doğumlu minik oyuncuların, karşılaşmalar süresince 627 sayı alırken, buna karşın 173 sayıyı ise potasında gördüğü belirtildi.
Minik basketbolcuların şampiyon olduğu ligde, Edremit Karagözoğlu GSK’nin ikinci, Akademi’nin üçüncü, Burhaniye Belediyespor’un dördüncü, Edremit Belediyespor’un beşinci ve Edremit Körfez sporun ise altıncı olduğu öğrenildi. Ayvalıkgücü Belediyespor’lu miniklerin elde ettiği bu başarının ardından 4-6 Haziran tarihlerinde Balıkesir’de yapılacak olan dörtlü finallere katılmaya hak kazandığı da gelen bilgiler arasında.

ANTRENÖR SARIBEY GELECEKTEN UMUTLU
Ayvalıkgücü Belediyespor’un Minik Erkek Takımın Başarılı Antrenörü Cavit Sarıbey ise öğrencilerinin elde ettiği şampiyonluktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, minik oyuncuların basketbol okulunda yetişen sporculardan oluştuğuna dikkat çekti. Oyuncularıyla gurur duyduğunu vurgulayan Sarıbey, “Oyuncularımız her türlü takdiri hak ediyor. Hep birlikte çok çalıştık. Şimdi çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Bizim hiçbir başarımız tesadüf yada geçici değildir. Hiçbir takımın oyuncusu ile ilgilenmiyoruz. Kolay başarının peşinde değiliz, zor olanı seviyoruz ve kendi oyuncumuzu kendimiz yetiştiriyoruz, oyuncu yetiştirmek emek ister alt yapılarda yapılması gereken budur. Balıkesir’de düzenlenecek finallerde Ayvalığı en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.
Sarıbey ve takımın başarılı antrenörü Alper Altıoğlu, miniklerin elde ettiği şampiyonluğu başta Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen olmak üzere oyuncuların ailelerine ve kulüp yönetimi ile taraftarlara armağan ettiklerini vurgulamaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder